Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı rendeleyin ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. Arpaları ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
Suyu ekleyip çekinceye kadar karıştın. Mantar, kekik yaprakları ve tavuk suyunun ¾’ünü arpaya ekleyin ve sık sık karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektikçe gerektiği kadar tavuk suyu eklemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın.
Risottoyu servis tabağına alıp üzerine parmesan dilimleri ve Frenk soğanlarını serpiştirin. Bekletmeden servis yapın.
Göğüs eti yerine tavuk budu ile hazırlanan pratik mantarlı risotto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.