Kırkağaç Köftesi

Kırkağaç Köftesi
03 Eylül 2024
Yöresel yemekler arasında yer alan Kırkağaç köftesi, ismini Manisa'nın Kırkağaç ilçesinden almıştır. Genellikle yoğurt ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, Kırkağaç köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kırkağaç Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yoğurt
Kırkağaç Köftesi

Nasıl Yapılır

Az yağlı kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ufalanmış bayat ekmek içi, karabiber ve tuzu derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirip servis yapın.

Elazığ usulü harput köftesini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo