Fırında Kabak Köftesi

Fırında Kabak Köftesi
25 Haziran 2024

Düşük kaloriye sahip olduğu için diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen kabak; zeytinyağlı kabak yemeği ya da nefis kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Demir ve potasyum kaynağı olarak bilinen bu besin, dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle pişirilir. Tümör hücrelerini azaltmasının yanı sıra düzenli olarak tüketildiğinde uykusuzluk ve stres gibi sorunların giderilmesini sağlar. Fırında kabak köftesi nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, fırında kabak köftesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Fırında Kabak Köftesi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir kabak köftesi, yaklaşık 105 kaloridir. Fırın yerine yağda pişirildiğinde, kalori değerinde değişmeler görünebilir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler, fırında kabak köftesini daha küçük porsiyonlarla tüketebilir.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Kabak Köftesi için

Malzemeler

  • 6 kabak
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı un
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr beyazpeynir
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • karabiber
Fırında Kabak Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kabakları temizleyip rendeleyin ve 10 dakika süreyle süzgeçte bekletin. Elinizle suyunu sıkarak iyice süzün
  2. Maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Başka bir kapta beyaz peyniri ufalayın.
  3. Yumurta, kabartma tozu, un, beyaz peynir ve zeytinyağını çukur bir kaba alıp karıştırın. Kabak, dereotu, maydanoz, taze soğan, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.
  4. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirip 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kabakları rendeledikten sonra iyice süzmezseniz kabak suyunu salar. Bu durumda daha fazla un eklemek zorunda kalırsınız.
  • Kabak köftesi çok fazla yağ çektiğinden içerisine bir adet yumurta ekleyebilirsiniz. Yumurta, kabakların yağ çekmesini önleyecektir.
  • Fazla yağı önlemenin diğer yolu ise pişirdikten sonra kabakları kağıt havlu da bekletmektir.
  • Tarife başlamadan önce kabakları suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede acılıkları daha çabuk gidecektir.
  • Kabakların lezzetini arttırmak için, orta kısımda bulunan çekirdekleri mutlaka kullanın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo