Testi Kebabı

Testi Kebabı
22 Temmuz 2024

Mutfağın genel hatlarını belirleyen zeytinyağı etrafında biçimlenen bu mutfakta sebze kadar etin de geniş bir yeri var. Kuzu eti ile yapılan yemeklerin sayısı bir hayli fazla. Deniz ürünleri de bu mutfağın hatırı sayılır malzemelerinden biri. Bereketli Akdeniz’in çeşit çeşit balıkları ise bu mutfağın en leziz yemeklerinin baş aktörü. Hazırsanız, testi kebabı tarifine başlayabiliriz.

Beğendili Kebap tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon testi kebabı kaç kaloridir?

Bir porsiyon testi kebabı 450 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Testi Kebabı için

Malzemeler

  • 1.5 kg orta yağlı koyun eti
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kg arpacık soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 büyük domates
  • Sivri biber
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • kimyon
  • karabiber
Testi Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün. Eti büyük bir kabın içine alın. Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin.
  2. Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin. Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun. Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın. Sıcak fırında 1.5 saat pişirin.
  4. Fırından alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, nefis tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Servis Önerisi
  • Testi kebabı genellikle pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Yanında taze hazırlanmış yeşil salata veya roka salatası gibi hafif ve taze bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Testi kebabı ile birlikte servis etmek için dilimlenmiş limon ve doğranmış kuru soğan da tercih edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Testi kebabı için genellikle kuzu veya dana eti tercih edilir. Etin yağlı kısımlarını tercih etmek, daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.
  • Etleri küp şeklinde doğrayın ve gerekiyorsa kemikleri çıkarın. Bu, pişirme sürecini kolaylaştırır ve etin lezzetini artırır.
  • Testi kebabını pişirmek için uygun bir testi seçin. Genellikle kil veya çömlek testiler tercih edilir. Testiyi kullanmadan önce suyla ıslatın ve kurumamasını sağlayın.
  • Testinin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Bu, yemeğin pişerken sıcaklık ve buharını muhafaza etmesine yardımcı olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo