Mersin Usulü İçli Köfte

Mersin Usulü İçli Köfte
27 Mart 2024

İç harcında kıyma kullanılan Mardin usulü içli, bulgur, yumurta ve un ile hazırlanır. Haşlama usulüyle pişirilen içli köfteyi, tereyağlı sos ile zenginleştirebilirsiniz.

Klasikten vazgeçemeyenler için nefis içli köfte tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mersin Usulü İçli Köfte için

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • ¾ su bardağı su 
  • ½ su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harç için;

  • 150 gr kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz 
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Mersin Usulü İçli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için bulgura su ekleyerek 20-25 dakika bekletin. 
  2. Tavayı ısıtın ve kıymayı kavurun, soğan ve baharatları da ekleyin. 
  3. Harç piştiğinde cevizleri ekleyerek 1 dakika daha kavurarak ılımaya bırakın. 
  4. Su eklediğiniz bulgurun içerisine kalan malzemeleri ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  5. Hamurdan parçalar alın açın, içerisine harç koyarak kapatın. 
  6. İçli köfteleri buharda pişirin. 
  7. Tereyağını yakın ve içerisine pul biber atarak içli köftelerin üzerinde gezdirin. 
  8. Sıcakken servis yapın, afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo