Kesme Muhallebi

Kesme Muhallebi
19 Nisan 2024

İrmik ve süt ile hazırlanan kesme muhallebi, portakal kabuğu ile aromalandırılır. Mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir.

Klasikten vazgeçemeyenler için, kolay muhallebi tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kesme Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kesme Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. 
  2. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.
  3. Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin. 
  4. Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.
Püf Noktası
  • Portakal yerine mandalina ve limon kabuğu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo