Çikolata Soslu Tatlı

Çikolata Soslu Tatlı
02 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolata Soslu Tatlı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kek unu
  • 1/4 su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 90 ml eritilmiş margarin
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 yumurta

Sos için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 185 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Ahududu
Çikolata Soslu Tatlı

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı küçük porselen veya cam kaselerin içine fırçayla margarin sürün. Un ve kakaoyu büyük bir cam kaseye eleyin. Şekeri ilave edin. Eritilmiş margarin, süt ve yumurtaları ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Karışımı yağlanmış kaselerin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Sos için, süt, su ve çikolatayı tencereye alın. Düşük ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın. Sosu kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ahududularla süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo