Kayısılı Yoğurt Tatlısı

Kayısılı Yoğurt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gr yoğurt
  • 250 gr pudra şekeri
  • 300 gr un
  • 25 gr tereyağı
  • 300 gr kayısı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 500 gr toz şeker
  • 875 ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kayısılı Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

Yoğurdu hamur çırpma kabına alıp mikserle 5 dakika çırpın. Pudra şekeri, yumurtalar, tereyağı ve unu ilave edip çırpmaya devam edin. Hamura karbonatı ekleyip 5 dakika daha çırpın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Hamura ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın. Kare veya dikdörtgen kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Tatlının keki hafifçe ılındıktan sonra sıcak şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kare şeklinde dilimleyip dilerseniz mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Pratik yoğurt tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo