Havuç Dilim Baklava

Havuç Dilim Baklava
12 Eylül 2024

Çıtır çıtır bir tatlı şölenine hazır olun! İnce açılmış baklava hamuru ve antep fıstığı ile hazırlanan havuç dilim, en çok tercih edilen baklava çeşitlerinden biridir. Şerbetinde pancar şekeri ve su kullanılır. Malzemeler hazırsa, havuç dilim baklava tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Ev yapımı baklava tariflerine de göz atın.

1 Dilim Havuç Dilimi Baklava Kaç Kalori?

1 dilim havuç dilimi baklava, yaklaşık 450 kalori değerindedir. Ancak içinde kullanılan malzemelere göre kalorisi değişiklik gösterebilir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuç Dilim Baklava için

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

  • 1 kg buğday unu
  • 3 yumurta
  • 350 gr su
  • 11 gr tuz
  • Buğday nişastası

İç harcı:

  • 500 gr sade yağ
  • 550 gr iri antep fıstığı içi

Şerbeti için:

  • 600 gr pancar şekeri
  • 900 gr su
  • 2 veya 3 damla limon suyu
Havuç Dilim Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla nişasta yardımı ile açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Alt döşeme sırasında 20 kat yufka ve arasına iri fıstık ilavesi yapılır. 
  4. Ve üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur. 
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilen baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo