Fırında Patatesli Tavuk
13 Eylül 2024

Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle pişirilen tavuk; sebze, salata, çorba, hamur işi ve tatlı tariflerinde kendine yer bulur. Protein değeri yüksek olduğu için kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Tansiyon ve kolesterolü dengeleyen tavuk etinin, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Fırında Patatesli Tavuk Eti Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir tavuk eti yaklaşık 95 kaloridir. Tavuk etinin bir porsiyonunda ise ortalama 435 kalori bulunur. Tavuk etiyle hazırlanan yemeklerin kalori değerini düşürmek için, yemeklerinizi yağsız bir şekilde fırında pişirin. 
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Fırında Patatesli Tavuk için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • 1 kg tavuk kanat
  • 4 patates
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Fırında Patatesli Tavuk

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Fırında patatesli tavuk yemeğini, haşhaşlı roka salatası, pirinç pilavı ve yeşil mercimek çorbası eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tavukları öncen blanc ederseniz tavukların pişmesi hızlanacak ve daha güzel olacaktır. Blanc işlemi kaynamış suya ürünleri atıp soğuk suya almak. Tavukları blanc ettikten sonra suyunu süzdürün.
  • Tavukları önceden sarımsak zeytinyağı ve biberiye gibi taze baharatlarla marine ederek kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine özellikle deri altlarına gerecek şekilde sürmeniz lezzeti arttıracaktır. 
  • Dilerseniz sebze ekleyebilirsiniz. Ancak patates ve tavuklar geç pişip sebzeler erken pişeceği için sebzeleri daha sonra eklemenizde fayda var. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo