Lotus Cheesecake
Şerbeti için
Üzeri için
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, Pakmaya Pudra Şekeri ve şekerli vanilini karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlenmeye bırakın. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın ve tatlının üzerine yayın. Kakao serpiştirip servis yapın.
Sade revani tarifi için tıklayın.
Teşekkür ederiz.