Tikvenik
Şeker ve yağ açısından çok zengin olan donut, Amerika mutfağı ile özdeşleşmiştir. Birçok farklı çeşidi bulunan donut, Amerikalılar tarafından genellikle kahvaltıda tüketilir. Dünyanın birçok farklı yerine yayılan donut, tatlı çörek olarak da bilinir. Donutun başlıca iki çeşidi vardır; Simit donut, deliksiz donut. Simit donut, ortasında halka şeklinde boşluk olan ve genelde sade bir şekilde sunulan çeşididir. Deliksiz donut ise, krema veya reçel dolgusu ile doldurulur. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis çikolatalı donut tarifine geçebiliriz.
Donut Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Donutları derin bir kızartma tenceresinde bol ayçiçeği yağı ile kızartarak hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Üzeri için
1 Adet Donut Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.