Çikolatalı Donut

Çikolatalı Donut
11 Ağustos 2024

Şeker ve yağ açısından çok zengin olan donut, Amerika mutfağı ile özdeşleşmiştir. Birçok farklı çeşidi bulunan donut, Amerikalılar tarafından genellikle kahvaltıda tüketilir. Dünyanın birçok farklı yerine yayılan donut, tatlı çörek olarak da bilinir. Donutun başlıca iki çeşidi vardır; Simit donut, deliksiz donut. Simit donut, ortasında halka şeklinde boşluk olan ve genelde sade bir şekilde sunulan çeşididir. Deliksiz donut ise, krema veya reçel dolgusu ile doldurulur. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis çikolatalı donut tarifine geçebiliriz.

Donut Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Donutları derin bir kızartma tenceresinde bol ayçiçeği yağı ile kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Donut için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • Süsleme şekerleri
Çikolatalı Donut

Nasıl Yapılır

  1. Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun
  2. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayarak unladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekleyin.
  3. Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını küçük yuvarlak bir kapak ile delerek simit şekli verin.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  5. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız donutlar ılınınca eriyen çikolataya batırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.

1 Adet Donut Kaç Kalori?

  1. 85 gramlık bir adet donut, yaklaşık 370 kalori değerindedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo