Süt Şerbetli Revani

Süt Şerbetli Revani
17 Mart 2025

Süt Şerbetli Revani Tarifi: Geleneksel revaninin sütlü ve daha hafif bir yorumu olan bu tarif, şekerli şerbet yerine sütle ıslatılarak yumuşacık bir dokuya kavuşuyor. İrmiğin kattığı hafif kıtırlık, yumuşak kek dokusu ve sütlü şerbetin verdiği kremamsı lezzet, her lokmada damakta eşsiz bir tat bırakıyor. İşte Süt Şerbetli Revani yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Havuçlu Tarçınlı Revani tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Süt Şerbetli Revani kaç kaloridir?

Bir porsiyon Süt Şerbetli Revani 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süt Şerbetli Revani için

Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin 

Sütlü Şerbet için:

  • 2 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 

Üzeri için:

  • Badem
Süt Şerbetli Revani

Nasıl Yapılır

  1. Sütü bir tencerede hafif ısıtın (kaynatmayın). İçine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Şerbeti soğuması için kenara alın.
  2. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  4. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Spatula ile güzelce karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın kabına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirin.
  7. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, soğuyan sütlü şerbeti gezdirin.
  8. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için en az 2 saat dinlendirin.
  9. Üzerine file badem serpiştirerek veya kavrulmuş badem dilimleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine file badem, kavrulmuş badem dilimleri veya Antep fıstığı serperek şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Yanında bir top vanilyalı veya fıstıklı dondurma ile sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Hafif tarçın serpiştirerek ya da Hindistan cevizi ile tatlandırarak farklı aromalar ekleyebilirsiniz.
  • Revaniyi kare veya üçgen dilimleyerek servis edebilir, yanına taze meyve dilimleri ekleyerek daha estetik bir tabak hazırlayabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpmak, revaninin kabarmasını sağlar.
  • Kek sıcak, sütlü şerbet ise ılık olmalıdır. Soğuk şerbet dökerseniz kek yeterince içine çekmez.
  • Şerbeti çeken revaninin tam kıvamına ulaşması için en az 2 saat dinlendirilmesi gerekir.
  • Her fırın farklı pişirme süresine sahip olabilir, revaninizin üzeri kızarınca kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo