Dolgu kreması için
Üzeri için
Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını ve sütü ekleyin. Vanilya, kahve, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış simit şeklindeki kek kalıbına hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirip fırından alın.
Dolgu kreması için, granül kahveyi süte ekleyip iyice karıştırın. Bir kapta krem şanti ve kahveli sütü katılaşıncaya kadar çırpın. 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve arasına kremayı sürün.
Üzeri için sos tenceresinde kremayı ısıtın. Sıcak kremanın içine parçalanmış çikolataları aktarıp eriyinceye kadar iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Kekin üzerine sosu dökün. Üzerini rendelenmiş beyaz çikolata ve Antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.