Erzincan Çorbası

Erzincan Çorbası
03 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erzincan Çorbası için

Malzemeler

  • 150 gr taze fasulye
  • 150 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr erişte
  • 5-6 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Erzincan Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.
  2. Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.
  3. Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin.
  4. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  5. Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
  6. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Güneydoğu'nun meşhur lezzeti olan beyran çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo