Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake

Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake için

Malzemeler

  • ¾ su bardağı lor peyniri
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kepekli un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1+3/4 su bardağı taze böğürtlen
Böğürtlenli Fırınlanmış Cheesecake

Nasıl Yapılır

Fırın 180 dereceye ayarlayın. Yuvarlak ve çok derin olmayan 18 cm’lik fırın kabını yağlayın. Böğürtlenlerin birkaçını süslemek için ayırın. Peyniri yumuşayıncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Yoğurt, un, şeker, yumurta ve yumurta akını karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve böğürtlenleri ilave edin. Karışımı fırın kabına aktarıp 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp 30 dakika fırının içinde bekletin. Keki yuvarlak servis tabağına ters çevirin. Üzerini böğürtlenlerle süsleyip soğumadan servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo