Kabaklı Kiş

Kabaklı Kiş
19 Şubat 2024

Kalp sağlığına iyi gelen kabak, kemiklerin gelişmesini de destekler. Antioksidan kaynağı olduğu için, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Gelin, diyet menülerini süsleyen kabaklı kiş nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabaklı Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 75 gr tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 100 kaşar peyniri
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 150 gr tulum peyniri
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi (isteğe göre)
Kabaklı Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı, yoğurt karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin.
  2. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. 15 dakika buzdolabında soğutun.
  3. Tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte kadar pişirin.
  4. 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ekleyip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin. Bu karışımı kalıba dökün.
  5. Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpın ve karışım üzerine dökün.
  6. 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak sebzeli kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo