Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin.
Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın. Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin.
Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın. 10 dakika dinlendikten sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Milföy Kruvasan Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Milföy hamuru yağlı bir hamur olduğu için hızlı eriyebilir, tezgahı unlamayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.