Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma
11 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bulgurlu Yaprak Sarma için

Malzemeler

  • 500 gr taze asma yaprağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzeme:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 soğan
  • 1 domates
  • 2 taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Bulgurlu Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın.
  2. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun.
  3. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  4. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  5. Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  6. Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pirinç ile hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo