Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın.
Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun.
Bulgur, taze soğan, dereotu, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyin.
Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.