Dalyan Köfte

Dalyan Köfte
28 Ekim 2020

Dana ve koyun kıyması ile hazırlanan nefis bir köfte tarifini sizlere sunuyoruz. Somun şeklinde pişirilen ve yapımında maydanoz, yumurta ve soğan kullanılan dalyan köfteyi, domates sosu ile birlikte sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, dalyan köfte nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak maç köftesi ve acem köftesi tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Dalyan Köfte için

Malzemeler

  • 750 gr dana kıyması
  • 750 gr koyun kıyması
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 soğan
  • 4 yumurta
  • 3 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli sos için

  • 30 gr margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 5 su baradağı et suyu
Dalyan Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın.
  3. Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin.
  4. Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin.
  5. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın.
  6. Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyundan azar azar ilave edip unu kavurmaya devam edin.
  7. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  8. Sosu ocaktan alın. Köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo