Dana Rosto
25 Ağustos 2022

Nefis aroması, kadifemsi püresiyle lokum kıvamında dana rosto..

Alternatif olarak nefis rosto tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Dana Rosto için

Malzemeler

  • Dana bonfile 800 gr
  • Küçük soğan 6-8 adet 
  • Tereyağı ,sıvı yağ 
  • Defne yaprağı, tuz karabiber sarımsak 

Patates püresi için

  • 3 orta boy patates
  • 4 kaşık süt 
  • Tereyağı
  • Tuz 

Sosu için

  • Sıvı yağ 
  • Tuz, 
  • Karabiber
  • Dövülmüş sarımsak
  • Kekik
  • Kimyon
Dana Rosto

Nasıl Yapılır

  1. Bütün olarak aldığımız eti buzdolabı poşetine koyup, içine tuz, karabiber, yenibahar, dövülmüş sarımsak ekleyip, karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. 
  2. Daha sonra eti çıkarıp tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz. 
  3. Bütün eti kızgın yağda her yerini kızartıp mühürleme işlemini yapıyoruz...
  4. Daha sonra düdüklü tencerede bir bardak su ile etimizi ortalama bir saat pişmeye bırakıyoruz.
  5. Haşlanmış patatesin içine tereyağı, tuz, süt ekleyip karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz...
  6. Bir bardak sıcak su , salça, kekik, kimyon ve  sarımsakları karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz. 
  7. Düdüklü tencerede pişen etimizi çıkarıp dilimliyoruz. Ve fırın kabına koyuyoruz üzerine sosumuzu döküyoruz. Yanlarına bütün soyulmuş soğanları da koyuyoruz. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-30 dakika daha soğanlar pişene kadar pişiriyoruz.
  9. Patates püresi isteğe bağlı pirinç pilavı ile servis ediyoruz. 
  10. Afiyet olsun
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo