2,5 yemek kaşığı tereyağı (Köfteleri kızartmak için)
Üzeri için
2 tatlı kaşığı kuru nane
Lebeniye Çorbası
Nasıl Yapılır
Pirinci yıkayarak bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 adet kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ilave ederek iyice yoğurun. Ardından nohut büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın.
Pişen pirincin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutu da ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Başka bir kasede yoğurt, un, limon suyu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu iyice çırpın. Tencerede kaynayan çorba karışımından bir 1 su bardağı kadar sıcak su alıp, sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin. Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi, ılındıktan sonra, ocakta kaynayan nohutpirinç karışımına azar azar ekleyin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
Geniş bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra çıkarın, kalan köfteli yağa naneyi de ekleyip biraz kızdırın. Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin.
Teşekkür ederiz.