Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar

Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar için

Malzemeler

  • 8 enginar
  • 2 soğan
  • 500 gr ıspanak
  • 100 gr lor peyniri
  • 50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • karabiber
  • toz kırmızıbiber
Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları temizleyip tencereye alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, üzerini örtecek kadar su ve 1 tutam tuz ilave edip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ispanakları temizleyip doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Ispanağı ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun.
  3. Bir tutam tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  4. Kaşar peyniri ve lor peynirini ekleyip harmanlayın.
  5. Tereyağını tavada eritip yumurtaları aralıklı kırın. Yumurtaların akları pişince ocaktan alın.
  6. Ispanaklı harcı süzülmüş enginarların içine paylaştırın. 2 tanesini üst üste yerleştirip üzerine yumurtayı yerleştirin. Toz biber serpip diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo