Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa

Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
07 Şubat 2024

Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşisinin verdiği tatlı mayhoş lezzetiyle zeytinyağlı pırasa tarifini çok seveceksiniz.

Zeytinyağlı bamya ve zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa için

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 su bardağı kuru domates püresi (Yoksa normal püre)
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1/2 limonun suyu
  • Tuz
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa

Nasıl Yapılır

  1. Pırasaları yıkayıp uzun uzun dilimleyin. Yayvan bir tencerenin dibine bir miktar zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi gezdirin.
  2. Domates püresinin yarısını ilave edin. Maydanozun yarısını serpin, sarımsakları bütün olarak ezip tencereye ekleyin ve yarım çay kaşığı tuz serpiştirin.
  3. Dilimlenmiş pırasaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
  4. Üzerine yarım çay kaşığı daha tuz serpin ve limon kabuğu rendesini serpin. Kalan maydanozları ve kuru domates püresini yayın.
  5. Üzerine nar ekşisi  ve limon suyu gezdirin.
  6. En son zeytinyağını ve portakal suyunu ilave edip orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde iken pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Kapağını açmadan soğutun ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo