Portakallı Zeytinyağlı Enginar

Portakallı Zeytinyağlı Enginar
27 Temmuz 2024

Ferah ve sağlıklı bir lezzet arayanlar için Portakallı Zeytinyağlı Enginar, mükemmel bir tercih. Bezelye, bakla ve havuçla zenginleşen bu tarif, portakal suyu ve zeytinyağının uyumuyla damaklarda taze ve hafif bir tat bırakıyor.

1 Porsiyon Portakallı Zeytinyağlı Enginar Kaç Kalori?

Portakallı zeytinyağlı enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.

Daha fazlası için enginar tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Portakallı Zeytinyağlı Enginar için

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı taze bezelye
  • 5-10 adet taze bakla
  • 1 adet havuç
  • 2 sap taze soğan (iri doğranmış)
  • 1 adet portakal suyu
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Portakallı Zeytinyağlı Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun, üzerine küp doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin. 
  2. Daha sonra bezelye ve baklayı ilave edin, birkaç kez çevirdikten sonra taze soğanı ekleyin. Tuzu ve şekeri de ilave ettikten sonra enginarları üzerine kapatın.
  3. Portakal suyu, limon suyu, normal suyu ekleyip kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Soğuyana kadar kapağı kapalı olarak bekletin. Daha sonra enginar çanaklarını bir servis tabağına alın. Bezelyeli harcı içlerine doldurun ve üzerlerine dereotu serperek servis edin.
Püf Noktası
  • Portakalın vitaminlerini kullanabilmek için, parçacıklarını da yemeğe ilave edin.
  • Tarife başlamadan önce portakal kabuklarını rendeleyerek tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
  • Enginarları limonlu suda 15 dakika bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Enginarları pişirirken su bitmesine rağmen yumuşama olmadıysa, su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Yemeği servis etmeden önce, üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo