Baklalı & Bezelyeli Enginar

Baklalı & Bezelyeli Enginar
22 Mart 2023

Şifa deposu enginarın bakla ve bezelye ile nefis uyumuna tanıklık edin. Elif Edes’ten nefis bir zeytinyağlı tarifi.

Zeytinyağlı enginar tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Baklalı & Bezelyeli Enginar için

Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 5 yemek kaşığı taze iç bakla (Haşlanmış)
  • 5 yemek kaşığı bezelye (Haşlanmış)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Dereotu (Veya taze fesleğen veya taze nane)
Baklalı & Bezelyeli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, arpacık soğanları ile su koyun ve enginarları ilave ederek orta ateşte 15-20 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Tencereden alın.
  2. Baklaların kabuğunu soyduktan sonra bezelye ile birlikte enginar suyunda 5 dakika haşlayın. (Suyu azsa sıcak su ilave edebilirsiniz) Süzün ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  3. Soğuyan enginarları servis tabağına alın ve yine soğumuş bakla ve bezelye ile doldurun.
Servis Önerisi

Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra fesleğen, dereotu veya nane gibi tercih ettiğiniz bir yeşillik serperek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo