Pankek hamuru için; derin bir kap içinde yumurtaları, unu ve sütü iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bal kabağını minik küpler halinde doğrayarak da ekleyebilirsiniz.
Tavayı ısıtın, çok az sıvı yağı sürün. 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya döküp, 1 dakika kadar pişirin. Ortası göz göz olmaya başladığında spatula ile ters çevirip, 30 saniye kadar daha pişirin.
Pankekleri bir servis tabağına alın. Diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı çok az yağ ile yağlayın. Tavanın aşırı kızmaması için ara sıra ateşten alıp biraz soğutun. Tereyağı ile birlikte servis yapın.
Püf Noktası
Bal kabaklarını buharda ya da su içerisinde pişirebilirsiniz.
Peynir ile tüketebilirsiniz.
Bal ya da şeker ilavesi ile tatlı olarak tüketebilirsiniz.
Tarçın, zencefil ya da damak tadınıza uygun bir baharat ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.