Düdüklüde Taze Fasulye

Düdüklüde Taze Fasulye
06 Ağustos 2024

Hem pratik hem de lezzetli bir yemek seçeneği sunan düdüklü tencere, neredeyse herkesin mutfaktaki kurtarıcısı olmuştur. Düdüklüde taze fasulye tarifi için ayrıntılara geçebiliriz.

Bakla Yemeği tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Düdüklüde Taze Fasulye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Düdüklüde Taze Fasulye 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Düdüklüde Taze Fasulye için

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
Düdüklüde Taze Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesin ve fasulyeleri ikiye veya üçe bölün.
  2. Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  3. İnce doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  4. Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kısa bir süre kavurun
  5. Hazırladığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin.
  6. Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçası ekleyin, birkaç dakika pişirin.
  7.  Tuz, karabiber, şeker ekledikten sonra su ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  9. Yemeğin pişmesi tamamlandıktan sonra üzerine limon suyu ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. 
  10. Düdüklüde taze fasulye servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Düdüklüde taze fasulyenin yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile sunabilirsiniz.
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  • Yanında çıtır ekmek dilimleri veya pita ekmeği ile sunarak, fasulyenizin yanında ekstra lezzet sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Taze fasulyeleri iyice yıkayın ve uçlarını kesin. Eğer fasulyeler uzun ise, daha küçük parçalara kesmek pişirmeyi kolaylaştırır ve servis sırasında daha rahat sunum sağlar.
  • Tencerenin kapağını kapattığınızda, basıncın iyice oluşmasını bekleyin. Yüksek basınçta pişirme süresi daha kısadır ve fasulyeler daha kısa sürede pişer.
  • Düdüklü tencerede pişirirken, yeterli miktarda su eklemelisiniz. Fasulyelerin üzerine çıkan bir su seviyesi, pişirme sırasında buharın oluşmasını ve fasulyelerin tam anlamıyla pişmesini sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo