Ekşili Kabak

Ekşili Kabak
06 Ağustos 2024

Türk mutfağının nefis bir lezzeti olan ekşili kabak, taze kabakların hafif ekşi sosla buluşmasıyla oluşan bir yemektir. Zeytinyağında kavrulmuş kabaklar, limon suyunun verdiği canlılıkla lezzetleniyor. İşte sofralarımızı taçlandıran ekşili kabak tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kabak Çintmesi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ekşili kabak kaç kaloridir?

Bir porsiyon ekşili kabak 240 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekşili Kabak için

Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Şeker
  • Su
Ekşili Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Bir tencerede yağı kızdırın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Soğanların üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Kabakları tencereye ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika soteleyin.
  6. Üzerine suyu ekleyin, tuz ve isteğe bağlı olarak biraz şeker ekleyin
  7. Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  8. Ekşili kabağın içine limon suyunu sıkın ve karıştırın.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Ekşili kabak, genellikle yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine yoğurt eklenerek de servis edilebilirsiniz.
  • Ekşili kabak, et veya tavuk yemekleriyle birlikte servis edilebilir.
  • Zeytinyağlı meze olarak ekşili kabak, diğer mezeliklerle birlikte meze tabağı olarak sunulabilir.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kabakların taze ve sert olmayanları tercih edin. Çok büyük veya çok küçük kabaklar pişme süresini etkileyebilir.
  • Yemeğe un ekledikten sonra unun kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
  • Limon suyunu pişirme işleminden hemen önce ekleyin. Limon suyu yemeğe ekşilik ve tazelik katacaktır, ancak fazla eklerseniz yemeğin dengesi bozulabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo