Limon Kaymağı

Limon Kaymağı
21 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limon Kaymağı için

Malzemeler

  • 5 büyük boy limon
  • 120 gr tereyağı
  • 500 gr toz şeker
  • 5 yumurta
Limon Kaymağı

Nasıl Yapılır

  1. Limonları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu çıkarın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu tereyağı ve şekerle birlikte cam bir kaseye aktarın.
  2. Cam kaseyi içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar çırparak karıştırın.
  3. Yumurtaları ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın ve limonlu karışıma (bu işlemi yaparken şekerli limon karışımını ocaktan tezgahın üzerine alın) ilave edin.
  4. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
  5. Sterilize edilmiş kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.

    Limon Kaymağı Nerelerde Kullanılır?
  6. Sade cheesecake’in üzerinde lezzetli bir sos.
  7. Limonlu keke eklenecek nefis bir aroma.
  8. Çikolatalı keklerinizin yanında tamamlayıcı bir tat.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo