Etli Patates Yemeği

Etli Patates Yemeği
08 Eylül 2024

Protein deposu olarak bilinen dana eti; Avrupa ve Amerika'nın en çok tercih ettiği et çeşididir. Türk mutfağında sebzelerle harmanlanarak sunulan bu besin, zihinsel ve fiziksel gelişimi sağlar. İçeriğinde bulunan demir sayesinde kansızlığı gidermede önemli bir yere sahiptir. Et yemeklerinin yanında sunulan patates ise, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılayan besinler arasındadır. Bağışıklık sistemini düzenleyen etli patates yemeğini ayda bir kez tüketerek hastalık direncini arttırabilirsiniz. Etli patates yemeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, etli patates tarifine başlayabiliriz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan etli güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Patates Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 600 gr kuşbaşı dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Domates
  • Maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yeşil biber
Etli Patates Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tereyağını eritin. Etleri ilave ederek kısık ateşte ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Soğanı ince ince doğrayıp ekleyin. Et suyu, karabiber, salça ve tuz ilave ederek 20 dakika daha pişirin. Suyunu çekerse ılık su ilave edin.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim yapın. Ete ilave edin. Suyunu çekince fırın tepsisine alın.
  4. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin. Pul biber serpiştirin ve fırına verin. 15 dakika daha pişirin.
  5. Etli patates yemeğini, yanına çok yakışan zeytinyağlı enginar ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Patates Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Patatesleri hızlı soyabilmek için, temiz bir tel ile çitileme yapabilirsiniz.
  2. Soğanın rengi pembeleşmeye başladığında üzerine kalan malzemeleri ilave edebilirsiniz.
  3. Yemeğin soğan kokmaması için, tencerenin kapağını hafifçe aralık bırakın.
  4. Et ve patateslerin pişmesi için, eşit şekillerde doğrayın ve ılık su takviyesi yapın.
  5. Yemeğin renginin canlı durması için bir yemek kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. 

1 Porsiyon Etli Patates Yemeği Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan etli patates yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Etli patates yemeğini diyet ve sporcu listelerine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo