Çekirdekli Grissini

Çekirdekli Grissini
06 Eylül 2021

Evde sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamaya ne dersiniz? İtalyan mutfağından yayılan grissini, genellikle ara öğün olarak tüketilen bir besindir. İnce uzun çeşitlerinin yanı sıra, küçük parçalar halinde de hazırlanabilir. Yapımında buğday unu ve tam buğday unu kullanıldığı için, diyet listelerinde de yer verilebilir. İsteğe göre çekirdek, biberiye, baharat, çörek otu ve anasonlu olarak sunulabilir. Peki, çekirdekli grissini nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, düşük kalorili çekirdekli grissini yapımı için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak biberiyeli grissini ve zeytinyağlı kraker tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çekirdekli Grissini için

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca

  • 2 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 1 su bardağı ay çekirdeği içi 
Çekirdekli Grissini

Nasıl Yapılır

  1. Unları eleyerek yoğurma kabına alın. Tuz, şeker ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.  En son zeytinyağı ile suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  2. Bir kapta pekmezle suyu karıştırın. Ayrı düz bir tabağa da ay çekirdeği içini alın. 
  3. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 8-10 cm uzunluğunda silindir hale getirin. 
  4. Hamurları önce pekmezli suya batırın, sonra da ay çekirdeği içine bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika süreyle pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo