Terbiyeli Ekşili Köfte

Terbiyeli Ekşili Köfte
09 Ocak 2024

Türk mutfağının özel yemeklerinden olan ekşili köfte, Gaziantep yöresi ile özdeşleştirilmiştir. Çorbası da yapılan bu yemek, protein bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun gün boyu dinç kalmas��nı sağlar. Kemik gelişimini desteklediği için çocuklara tavsiye edilen besinler arasında yer alır. Klasik köfteden farklı olarak haşlama usulüyle hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa, ekşili köfte nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.

1 Porsiyon Terbiyeli Ekşili Köfte Kaç Kaloridir?

  • Tarifteki malzemelerle hazırlanan terbiyeli ekşili köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, klasik köfte tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Ekşili Köfte için

Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 soğan Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • karabiber
Terbiyeli Ekşili Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı rendeleyin ve pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ince ince kıyın.
  2. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.
  3. Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  4. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıklaşmasını sağlayın.
  5. Hazırladığınız terbiyeyi kaşık kaşık olacak şekilde tencereye ilave edip ateşten alın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Terbiyeli ekşili köfteyi, tavuk sarma ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin. Mümkünse iki kez çektirin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutacaktır.
  • Köfte harcını hazırlarken içerisine ufalanmış bayat ekmek serpiştirebilirsiniz.
  • Dilerseniz margarin yerine tereyağı kullanarak daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
  • Terbiyeyi köftelerin içerisine bir anda eklemeyin. Alışması için azar azar koyun ve tahta kaşık ile karıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo