Karnabaharı yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Soğan, kıyma ve margarini tencereye alın.
Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatın.
Karnabaharı ortasından keserek çiçek çiçek ayırın ve geniş bir tencereye yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı karnabaharların üzerine yayın. Kalan sıcak suyu ekleyip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Karnabahar yerine Türk mutfağının klasiği haline gelen patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.