Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken kuru üzümleri, portakal suyunu ve toz şekerin yarısını bir sos tenceresine alın.
Orta ateşte 6-8 dakika suyu çekilene ve şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin.
Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra 1/4’ünü daha sonra karamelize etmek için ayırıp kenara alın. Tereyağını, kalan toz şekeri ve 1 yemek kaşığı portakal suyunu bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 60 cm x 28 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Kenarlarını keserek düzeltin.
Tereyağı karışımını sürün ve üzerine kalan kuru üzüm karışımını eşit bir katman olacak şekilde ekleyin.
Hamuru keserek 3 cm x 60 cm’lik 8 eşit parçaya bölün. Şeritleri sıkıca yuvarlayarak kıvrımlar haline getirin.
Pişirme kağıdı serilmiş 2 büyük fırın tepsisine, aralarında pişerken yayılmaları için boşluklar bırakarak yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp, oda ısısında 30 dakika kabarmaları için bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Kalan kuru üzüm karışımını pişirme kağıtlı küçük bir fırın tepsisine yayın. 8 dakika karamelize olana ve hafif gevrekleşene kadar pişirin.
Soğuması için bekletin. Yaptığınız kıvrımlara fırça ile çırpılmış yumurtayı sürüp, fırında
20-25 dakika, hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alarak soğumasını bekleyin.
Krem peynirli glazürü yapmak için krem peynirini, pudra şekerini ve sütü bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın.
Çöreklerin üzerine sürün ve karamelize ettiğiniz kuru üzümleri serpiştirerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.