Fıstıklı Baklava Kurabiye

Fıstıklı Baklava Kurabiye
15 Şubat 2025

Antep fıstığının yoğun aromasıyla zenginleşen, ağızda dağılan dokusuyla her lokmada lezzet şöleni sunan enfes bir kurabiye! Hafif kıtır dış kaplaması ve içindeki fıstıklı hamuruyla çay saatlerine, kahve molalarına ve özel davet sofralarına tatlı bir dokunuş katıyor. İşte Fıstıklı Baklava Kurabiye tarifi:

Antep Fıstıklı Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fıstıklı Baklava Kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fıstıklı Baklava Kurabiye 220 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fıstıklı Baklava Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
Fıstıklı Baklava Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.
  2. Üzerine vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. En son toz Antep fıstığını ekleyip tekrar yoğurun.
  3. Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alarak şekil verin. Üzerlerini yumurta akına batırın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-18 dakika kadar pişirin.
  5. Fıstıklı Baklava Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • kahvesi, yeşil çay veya sütlü sıcak içeceklerle servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken üzerlerine ekstra toz Antep fıstığı serpebilir veya eritilmiş beyaz çikolatayla ince çizgiler yapabilirsiniz.
  • Fıstıklı baklava kurabiyeleri küçük porsiyonluk tatlı tabaklarında, yanında birkaç tane bütün Antep fıstığı ve kuru meyve ile servis edebilirsiniz.
  • Bayram, davet veya hediyelik olarak şık kutulara koyup sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ele yapışan bir kıvamda olduğu için eldiven kullanarak veya spatula ile yoğurabilirsiniz.
  • Fırında fazla bekletirseniz kurabiyeler sertleşir, kıvamı yakalamak için süreye dikkat edin.
  • Kurabiyeler sıcak haldeyken çok yumuşak olur, tepsi üzerinde tamamen soğuyana kadar bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo