Üç Renkli Ekmek

Üç Renkli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Renkli Ekmek için

Malzemeler

Yeşil hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar su

Kırmızı hamur için

  • 1. 5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Aldığı kadar su

Beyaz hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • Süt
  • Haşhaş tohumu
Üç Renkli Ekmek

Nasıl Yapılır

Üç hamuru hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri ayrı kaplarda karıştırıp kulak memesi kıvamında hamurlar elde edecek şekilde yoğurun. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurları ayrı ayrı yoğurup unlanmış tezgahın üzerine alın. Uzunlamasına yuvarlayarak silindir şekli verin. Üç rengi de yuvarladıktan sonra yan yana alın ve örgü yapın. Üzerlerine bir miktar süt sürün ve haşhaş tohumu serpin. Ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika daha mayalandırın. Üzerini açıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo