Ton Balıklı Börek

Ton Balıklı Börek
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ton Balıklı Börek için

Malzemeler

  • 6 adet malsuka (özel börek yufkası)
  • 6 yumurta
  • 150 gr konserve ton balığı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartma için:

  • Bol zeytinyağı
Ton Balıklı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.
  2. Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın.
  3. Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo