Küçük makarna taneleri olarak bilinen şehriye; tek başına yenilen bir yemek değildir. Bunun yerine pilav ve çorbaların içinde tat vermesi için kullanılır. En çok tüketilen çeşitleri ise tel ve arpa şehriyedir. Ana vatanı İtalya olan bu besin, buğday ununun öğütülmesi ile yapılır. Genelde hazır paketler halinde satılan şehriyenin en çok kullanıldığı tarif, terbiyeli şehriye çorbasıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Genellikle kültürümüzde hasta çorbası denildiğinde akla gelen ilk çorbadır. Terbiyeli şehriye çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, terbiyeli şehriye çorbası tarifini gelin birlikte görelim.
1 Porsiyon Terbiyeli Şehriye Çorbası Kaç Kaloridir?
Terbiye için:
Terbiyeli şehriye çorbasını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.