Karalahanalı Tava Böreği

Karalahanalı Tava Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karalahanalı Tava Böreği için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yufka

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g karalahana
  • 100 g rendelenmiş lor peyniri
  • 100 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 50 g rendelenmiş dil peyniri
  • 1 tutam rendelenmiş muskat

Üzeri için

  • Taze kekik
Karalahanalı Tava Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Süt, soda, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede çırpın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. İri doğradığınız karalahanayı ilave edip karalahana yumuşayana kadar soteleyin. Rendelenmiş peynirler ve muskatı ilave edip ocaktan alın.
  3. Döküm bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavanın tabanına yanlarından sarkacak şekilde bir kat yufka serin.
  4. Sodalı karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkalardan bir tanesini ortadan ikiye kesip kenarlardan sarkmayacak şekilde tavaya alın.
  5. Üzerine tekrar sodalı karışımdan sürün. Karalahanalı harcın tamamını yufkaların üzerine yayıp üzerini kalan yarım yufka ile kapatın ve tekrar sodalı harçtan sürün.
  6. Kalan yufkayı da üzerine kapatın ve kalan sodalı harcı sürün. Böreğin her iki tarafını da kızartın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Misafir ağırlarken sunabileceğiniz klasik tava böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo