Süt, soda, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi
geniş bir kasede çırpın. İç harcı için yemeklik doğradığınız
soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
İri
doğradığınız karalahanayı ilave edip karalahana yumuşayana
kadar soteleyin. Rendelenmiş peynirler ve muskatı
ilave edip ocaktan alın.
Döküm bir tavada bir yemek kaşığı
zeytinyağını ısıtın. Tavanın tabanına yanlarından sarkacak
şekilde bir kat yufka serin.
Sodalı karışımdan bir fırça
yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkalardan
bir tanesini ortadan ikiye kesip kenarlardan sarkmayacak
şekilde tavaya alın.
Üzerine tekrar sodalı karışımdan
sürün. Karalahanalı harcın tamamını yufkaların üzerine
yayıp üzerini kalan yarım yufka ile kapatın ve tekrar sodalı
harçtan sürün.
Kalan yufkayı da üzerine kapatın ve kalan
sodalı harcı sürün. Böreğin her iki tarafını da kızartın.
Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz klasik tava böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.