Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği
05 Ağustos 2024

'Akşam ne yemek yapsam?' diyenlerin kurtarıcısı niteliğinde olan tavuklu patates yemeği, kuşbaşı tavuk eti, patates, domates salçası, biber salçası ve zeytinyağı ile hazırlanır. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu yemek, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, tavuklu patates yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuklu Patates Yemeği Kaç Kalori?

  • Tavuklu patates yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.

Tavuk ve patatesin uyumunu sevenler için, fırında patatesli tavuk eti tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavuklu Patates Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 300 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Patates Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlar yemeklik doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  3. Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  4. Tavuklar eklenir ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
  5. Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  6. Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo