Milföy Kaplı Tavuk But

Milföy Kaplı Tavuk But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföy Kaplı Tavuk But için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk but
  • 5 milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Milföy Kaplı Tavuk But

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Salçayı ekleyin ve 4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine sürün.
  3. Milföy hamurlarını unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafifçe açın. Butları üzerlerine yerleştirip sarın.
  4. Kalan hamurdan şeritler kesip üzerine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo