Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin arındırılmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde bulunan lifler yardımıyla kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa yoğurtlu babagannuş tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Babagannuş Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan babagannuşun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, kanserden koruyucu bir etkisi vardır.
Ana yemeklerin yanında servis edilen meze tariflerini keşfetmek istiyorsanız, yoğurt ve sarımsakla hazırlanan haydari veya humus tarifine göz atabilirsiniz.
Babagannuşu, tepsi kebabının yanında servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.