Rus Çöreği
Hodan otunun gövdesini ayıklayın. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu aktarın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Hodan otunu bu suda haşlayın. Suyu çektikçe su ilave edin. (su ilave etmezseniz hodan otu salyasını bırakır) Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavukları parmak şeklinde kesin. Tavuk etlerini bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Üzerlerine limon suyu gezdirin.
Ayrı bir kapta peyniri, sütü kaynatmadan eritin. İçine tavuk etlerini ilave edip soteleyin.
Hodan otu, tarçın, kıyılmış yemlik otu, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Sıcak servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
İSTEĞE GÖRE GEMLİK OTU YERİNE MAYDANOZ VEYA ARAPSAÇI DA KULLANABİLİRSİNİZ.
Teşekkür ederiz.