Mercimek Çorbası
19 Mart 2024

Kökeni Orta Asya'ya dayanan mercimek; kırmızı, yeşil, sarı ve siyah gibi çeşitlere sahiptir. Türkiye'de en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan bu besin, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmelidir. Genellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve çevresinde sık sık kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan lokanta usulü mercimek çorbası tarifine başlayalım.

1 Porsiyon Mercimek Çorbası Kaç Kaloridir?

Mercimek çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. İçeriğinde potasyum ve farklı vitaminler barındıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Mercimek Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Mercimek çorbasını hünkar beğendi, semizotu salatası ve zeytinyağlı kuru patlıcan dolması ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mercimekleri haşlarken içerisine bir tutam tuz atarsanız mercimekler kolayca dağılacak ve blendırdan geçirmenize bile gerek kalmayacaktır.
  • Mercimeği iyice yıkarsanız çorbanın rengi hem daha sarı olacaktır, hem de köpürme önlenecektir.
  • Haşlama esnasında üzerinde oluşan kefi almanız gerekmektedir. Bu mide de sindirim zorluğu yaratabilir. 
  • Çorbanın kıvamını arttırmak için un ve tereyağı kavurabilirsiniz. Tereyağı lezzetini arttıracaktır.
  • Servis esnasında çorbaya kırmızı yağ yakarak servis edebilirsiniz.
  • İsterseniz içerisine daha farklı sebzeler ekleyerek sebzeli mercimek çorbası yapabilirsiniz. 
  • Süzme mercimek istiyorsanız blenderdan geçirmeden önce ya da geçirdikten sonra ince bir kevgirden geçirerek süzebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çorbada topaklanma oluşmasını önlemek için, son kez mikserden geçirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo