Aromalı Piliç Izgara

Aromalı Piliç Izgara
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Aromalı Piliç Izgara için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • Yarım çorba kaşığı biberiye
  • 2-3 yaprak adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çorba kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük kutu sebze garnitür
Aromalı Piliç Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın ve ikiye kesin. Derin bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı toz biber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  2. Tavuk etlerini hazırladığınız marinata bulayıp bir kaba üst üste dizin. Kalan marinatı üzerine döküp yarım saat bekletin.
  3. Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın. Izgara telini yağlayıp marinattan çıkardığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızartın. 
  4. Tavuk etlerini servis tabaklarına paylaştırıp sebze garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo