- Patateslerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre haline getirin.
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Bir kaseye un ve tuzu alıp harmanlayın. Suyu azar azar ekleyip hamur haline getirin. Gerekirse un, su ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin.
- İçlerine patatesli harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzün.
- Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Türk mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Kayseri mantısına göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.