Bircher Müsli

Bircher Müsli
08 Mart 2024

Bircher müsli, İsviçrelilerin kahvaltıda tükettiği hem besleyici, hem de doyurucu bir besin. İçinde farklı meyvelerin kullanıldığı bircher müsliyi kolayca hazırlayabilir, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, İsviçre mutfağından bircher müsli tarifi için detaylara geçebiliriz.

''Müsli nasıl yapılır?'' yazımızda göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bircher Müsli için

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 kase yulaf
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 bardak elma suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 adet orta boy elma
  • Bir tutam tarçın

Üzeri için:

  • Çilek
  • Muz
  • Yaban mersini
  • Ahududu
  • Kuruyemişler (isteğe göre)
Bircher Müsli

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle süt, elma suyu, limon suyu ve yulafı bir kasede karıştırın.
  2. Bu karışımı streç filmle örtün ve bir gece buzdolabında bekletin.
  3. Ertesi gün karışımın içerisine bal ekleyin. Elmayı rendeleyin ve karışıma ilave edin.
  4. Ardından yoğurt ve tarçın ilave ederek kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Üzerini sevdiğiniz meyve ve kuruyemişlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • İsviçre usulü geleneksel tarife göre bir gece önceden yulaf ezmesi sütle ıslatılır ve buzdolabında bekletilir. Ancak bazıları karışımı 10-15 dakika bekletmenin de yeterli olacağını düşünüyor. Tat olarak hangisinin daha iyi olduğuna deneyerek karar verebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo