Sütsüz Domates Çorbası

Sütsüz Domates Çorbası
02 Nisan 2025

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi: Sütsüz ama yoğun aromalı bu çorba, kavrulmuş unun hafif kıvamıyla birleşerek iç ısıtan bir lezzet sunuyor. İster klasik haliyle, ister baharatlarla zenginleştirerek sofralarınıza sağlık ve lezzet katın! İşte Sütsüz Domates Çorbası yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Sebzeli Domates Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Sütsüz Domates Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Sütsüz Domates Çorbası 80 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütsüz Domates Çorbası için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy domates 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
  • 1 çay kaşığı kekik veya fesleğen
Sütsüz Domates Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
  3. Üzerine sıcak su veya sebze suyunu ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  4. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. Çorba kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Daha pürüzsüz bir çorba için blenderdan geçirin.
  6. Üzerine kıyılmış maydanoz, fesleğen veya kızarmış ekmek parçaları ekleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çorbanın üzerine kızarmış tam buğday ekmeği veya ev yapımı krutonlar serpiştirerek ekstra bir kıtırlık katabilirsiniz.
  • Taze doğranmış fesleğen veya kekik yaprakları ile çorbanızı tatlandırın ve şık bir sunum elde edin.
  • Çorbanın üzerine bir damla zeytinyağı gezdirerek hem lezzet hem de görsellik katabilirsiniz.
  • Çorbanızı parmesan peyniri veya vegan peynir rendesi ile süsleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Sütsüz ama ekstra kremamsı bir kıvam için çorbanın üzerine vegan yoğurt veya tofu kreması ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Çorbanın içinde pütürler kalmaması için pişirdikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Domateslerin daha yoğun bir tat vermesi için fırında biraz közleme yaparak kullanabilirsiniz. Bu, çorbaya daha derin bir lezzet katacaktır.
  • Çorbanızın tadını kişiselleştirmek için kimyon, pul biber, zerdeçal veya kekik gibi baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını artırmak için sebze suyu kullanabilirsiniz. Ev yapımı sebze suyu çorbanın lezzetini daha da yoğunlaştırır.
  • Eğer çorbanın asidik tadını biraz daha artırmak isterseniz, birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Tuz oranını kontrol etmek için, çorbanın tatlandırılmasını baharatlarla yapın. Tuzsuz sebze suyu kullanmak, lezzetleri dengelemek için ideal olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo