Tavuklu Düğün Çorbası

Tavuklu Düğün Çorbası
22 Mart 2025

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi: Yumuşacık didiklenmiş tavuk eti ve kremsi terbiyesiyle sofraların en özel başlangıçlarından biridir. Hem besleyici hem de hafif ekşi aromasıyla damakta iz bırakan bu çorba, özellikle davet sofralarında ve özel günlerde tercih edilir. İşte lezzetli ve kolay bir Tavuklu Düğün Çorbası tarifi:

Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tavuklu Düğün Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tavuklu Düğün Çorbası 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Düğün Çorbası için

Malzemeler

Tavuk Suyu için:

  • 1 adet tavuk göğsü veya 2 but
  • 6 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çorba için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Düğün Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsünü veya butları bir tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın.
  2. Tavuklar pişince süzerek suyunu ayırın.
  3. Tavuk etlerini didikleyerek küçük parçalara ayırın.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
  5. Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın.
  6. Didiklenmiş tavukları çorbaya ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
  7. Bir kasede yumurta sarısını, sütü ve limon suyunu iyice çırpın.
  8. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyip ılıtın.
  9. Ilınan terbiyeyi çorbaya yavaşça ekleyin, karıştırarak 5 dakika daha kaynatın.
  10. Bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyin.
  11. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çorbanın hafif ekşi tadını artırmak için yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Limon suyu, çorbaya tazelik katar ve lezzetini tamamlar.
  • Çorbanın yanında fırında kızartılmış kıtır ekmekler veya ince doğranmış lavaş cipsleri ile sunarak daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  • Servis sırasında çorbanın üzerine kırmızı pul biber, karabiber veya sumak serpebilirsiniz.
  • Çorbayı daha yoğun lezzetli hale getirmek için üzerine sarımsaklı tereyağı gezdirebilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyerek hafifçe kavurun ve çorbanın üzerine dökün.
  • Eğer daha yoğun kıvamlı bir çorba isterseniz, içine 1 yemek kaşığı pirinç veya arpa şehriye ekleyerek pişirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tavukları haşlarken suya defne yaprağı, tane karabiber ve bir diş sarımsak eklerseniz daha aromatik bir tavuk suyu elde edersiniz.
  • Çorbanın un kokusunu almaması için unu kısık ateşte, sürekli karıştırarak, hafif sararana kadar kavurun. Çok fazla kavurursanız un yanabilir ve çorbanın tadını bozabilir.
  • Terbiyeli çorbalar kesilmemesi için terbiyeyi (yumurta sarısı, limon suyu ve süt karışımı) eklerken mutlaka çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaşça ekleyerek ılıtın.
  • Daha sonra terbiyeyi çorbaya ince bir ip gibi dökerek sürekli karıştırın.
  • Terbiyeyi ekledikten sonra çorbayı kaynatmayın, sadece 2-3 dakika kısık ateşte ısıtın. Aksi halde yumurta kesilebilir ve çorbanın kıvamı bozulabilir.
  • Servisten hemen önce üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızı biber gezdirin. Bu, çorbanın hem lezzetini hem de görselliğini güçlendirir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo